Thursday, August 16, 2018

eh dah degree ke?

YAY gold balloons - perfect for a bridal shower or bachelorette party!

Hi. ni bebetul short updates about my life haha poyo gila. I'm trying to catch up dgn kehidupan aku sekarang sbb rasa cam asal kebelakang sgt aku ni? haha takdelah gurau je. aku sendu je tgk post kat blog ni setahun boleh kira berapa kali je aku update :( kesian anak aku nnti. camne dorang nak baca pasal life aku?! ceyy haha takdela ni pun gurau.

tinggal few weeks left before masuk u balik sambung degree. haha at least cuti aku function la jugak kan sebab keje klinik lagi. but this time keje klinik is sooo tak best cam dulu. just because of that one person. tulah aku cam baru faham la hikmah ayat habbluminallah wa habluminannas tu. sebab ish takbest gila bila cam sebab kau je, aku rasa taknak datang keje ha sampai camtu sekali tau. tu one of sole reason la kenapa aku benti awal senanya haha kalau ikutkan aku ok je nak keje smpai hujung bulan tp sebab aku tanak hadap stress bekerja dah. weh taktipu jerawat aku naik banyak wei sebab stressss :'(((

ok lah aku memang dah banyak merungut pun sejak dua menjak ni. ish taksuka ah. takcool betul. aku lagi suka aku yg dulu which is lantak ah org nak cakap apa asalkan aku buat kerja aku haha. btw haritu aku ada salah guna product jugak kat muka which is antara sebab la muka aku breakout teruk. doakan la aku dpt skin yg cam dulu balik weii. sumpah insecure do dgn org sbb muka banyak acne scars sobs.

the good thing is, aku dpt course sc comp weh degreeee haha. bye bye dentist. bye actuary and financial maths (': aku doa mintak dpt yg terbaik. so aku kena yakin la dgn Allah ni yg terbaik hehe. positive gila kan? haih I miss the old me. ok gtg bye till next time hiks.

Wednesday, April 25, 2018

done tamhidi (':

Assalamualaikum.

hai sume apa kabar hehe sis dah habis tamhidi genk. sis iz so excited sbb cam pejam celik pejam celik je dah habis en tamhidi. ya betulla lecturer kata sekejap je senanya setahun tu huhu

tapi untuk second sem ni mmg aku letak pengharapan 100 percent kat Allah jela untuk pointer. yela aku ni kan cam sejenis yg confident time exam. rasa cam betul je en sekali dapat result, hm hampa. tapi sokay kita tengok bulan 5 nnti okay keluar result huhu

tapi aku cam bersyukur la sejak dah habis tamhidi ni en ramai pulak membe yg supportive pasal aku dgn crush aku tu lolll hahahaha weii aku bukan apa. aku memain jeee means crush takserious pun tapiii haih dorang lak yg overrrrr. pastu dia pun perasan la apa lagi en allahuuuuu guling guling aku atas katil semalam sebab bende niiiii. agagagga dia boleh cakap, kau mesti tgh gelabah en skang. HAAHAHAHA gila tak gelabahhh?! fuhh ok sabar genk. takchill betul hahaha

ok nasib baik dah habis tamhidi huhu skang ni cam tetiba berbelah bahagi lak nak sambung dentist ni allahu. sebab iv dia and if dapat 5 tahun akan datang nak hadap bende tu en. kuat ke aku doo. fuhh aku dah baca sikit pasal iv dentist tu en cam ok je. sbb cam ala takat buat gigi guna plasticine en alaa aku pernah buat impression gigi orang bebetul kott huhu tapi fikir next steps in dentist tu la yg cam haih tahla. moga Allah tunjuk la jalan yg patut aku ambik huhu baru cam boleh yakin sikit en.

ok lah so in conclusion for tamhidi, thanks for everyone that have support me on my lowest. I really appreciate you guys. takdapat nak cakap thanks and ily kat sorang sorang tp tulah sayang korangg!! doakan aku tak banyak buang masa genk cuti ni huhu 4 bulan seyhh and also doakan sis dpt iv dentist and ya till next time, jumpa kat degree pulak! inshaallah.

Moga Allah redha. babaiiii


you can take everyone else from me but obviously not them (':

Saturday, December 23, 2017

new sem, new spirit (:

-nis

Assalamualaikum gaishhhh!!
aaaa rindu gila nak berkaryaaa agagaga tapi ada lagi ke orang baca blog ni hahaha jap, so how's life?
few weeks ago dapat result sem 1 weh menggeletar tangan tengok macam tak percaya je dapat pointer yg begitu 'membanggakan' sekali haha Alhamdulillah, aku doa untuk dapat yg terbaik so aku dapat la yg terbaik. ((despite aku menyesal jugak sebab main main time study week hahahaha wehh serious menyesal do tinggal tiga hari je nak paper boleh lagi keluar lepak stabak bagai haih apakan daya nafsu menang time tu)) tu ah tengah tanam azam baru la ni harap taklupa la tanam mana hahahahahaha btw aku suka la sem 2 ni taktau nape tapi aku rasa sume cam makin matang hahahaha takde la dulu cam main main, belanja ikut suka, takpikir nak saving pebende sume sekali dah pokai tau lak kembali ke pangkal jalan makan megi en ahahaha termasuklah aku tu. thus, habis final nanti nampaknya kena la kerja ye teman temann cuba berbakti sikit kat parents. takdapat kat parents kat diri sendiri pun ok dah. kot(?)  at least lepas la duit makan dan wayang dua sem ahahahaha ni tak kira duit buku lagi allahu banyaknye belanjaaa

pastu nak cakap, aku sedihla baca pasal jonghyun took his own life tu. mental health is like a serious thing yg orang memang patut ambik tau do. dia cam, kalau kau banyak gila masalah seres kau jangan pendam sorang ah. at least tell someone. ramai je senanya orang yg care pasal kau tapi kengkadang kau je yg taksedar. ish aku cam frust gile do asal dia buat keputusan melulu camtu haa pikir la panjang sikit. takde ah, aku pun nangis kot tengok minho nangis habis sembab gila mata dia tapi apakan daya benda dah jadi. tapi masalahnya sekarang, kenapa ada kpoppers bertudung kat kl tu pegi join sekali event tu? aku takpaham ah, nak sedih nangis kat atas katil or bahu member dah ah, ni sampai nak pegang lilin bagai sume ish tahpape ah ha emo ni. tu ah org kata, minat boleh, taksub jangan. ennn

btw haritu aku pegi talk mat dan huhu pastu aku cam ish sonok ah dengar dia cite. pasal life dia as a muallaf en, sume sume tu ah. aku ingat ada satu part ni dia kata, kunci dalam islam ni adalah solat kan, so bila solat kita kena sabar, buat satu satu, jangan gelojoh, ha sebab kita kena yakin, masa kita solat ni kan kita tengah hadap Allah, so cam kita kena yakin time tu memang kita dalam perlindungan Allah ha centu. baru boleh terbitnya rasa khusyuk tu haa betul takk. yela selain dari masa baca surah tu translate satu satu ayat dalam kepala untuk kejar khusyuk tu kann. so inshaAllah lepas ni bolehla sama sama beramal untuk jadi lebih baik haa giteww.

ok jap next aku nak cite pasal madam eng aku la. aku taktau nape tapi aku adore gila diaaa. dia kata dia tanak jadi typical boring teacher yg masuk kelas blablabla ajar sume buat activity then keluar. instead, dia nak jadi cikgu yang memberi inspirasi pada pelajar haa gitu. so cam everytime kelas dia aku suka salin tau apa dia cakap. tak, senanya sume kelas aku buat camtu untuk elak tidur haha. tapi cikgu ni bukan just cikgu eng la, dia ajar pasal history dark age, pasal tariq ibn ziyad ha memacam lagi lah. aku syak dia ni macam dah travel banyak tempat do sebab cam banyak gila pengalaman diaa. pastu time tu cakap pasal makanan, apa yg kita makan, camtu ah badan kita. ha kalau makan benda berkhasiat sihat la badan. kalau makan junk food je banyak, jadi sampah la en pelagi hahaha

pastu dia ni cite la dia kata dia pernah doa kat Allah mintak apa yg masuk dalam badan dia ni biar yg baik baik je. yg ada khasiat untuk tubuh badan. ha pastu kau tau takk time tu dia makan mcd and lepastu badan dia cam sakit sakit dia kata. bukan sekali dua tapi banyak kali dah. so faham tak apa yg dia cuba sampaikan? hahahaha tipula cakap taksuka, sekali dua bau mcd tu mesti la rasa nak beli jugak en hahahaha tapi tulah, nak hidup lama makan la makanan yg berkhasiat dia cakap. haa ok ah. inshaallah next year i sambung tulis lagi okay hahahahahaha kalau berkelapangan (:

maaf salah silap, okbai and assalamualaikum.