Saturday, December 23, 2017

new sem, new spirit (:

-nis

Assalamualaikum gaishhhh!!
aaaa rindu gila nak berkaryaaa agagaga tapi ada lagi ke orang baca blog ni hahaha jap, so how's life?
few weeks ago dapat result sem 1 weh menggeletar tangan tengok macam tak percaya je dapat pointer yg begitu 'membanggakan' sekali haha Alhamdulillah, aku doa untuk dapat yg terbaik so aku dapat la yg terbaik. ((despite aku menyesal jugak sebab main main time study week hahahaha wehh serious menyesal do tinggal tiga hari je nak paper boleh lagi keluar lepak stabak bagai haih apakan daya nafsu menang time tu)) tu ah tengah tanam azam baru la ni harap taklupa la tanam mana hahahahahaha btw aku suka la sem 2 ni taktau nape tapi aku rasa sume cam makin matang hahahaha takde la dulu cam main main, belanja ikut suka, takpikir nak saving pebende sume sekali dah pokai tau lak kembali ke pangkal jalan makan megi en ahahaha termasuklah aku tu. thus, habis final nanti nampaknya kena la kerja ye teman temann cuba berbakti sikit kat parents. takdapat kat parents kat diri sendiri pun ok dah. kot(?)  at least lepas la duit makan dan wayang dua sem ahahahaha ni tak kira duit buku lagi allahu banyaknye belanjaaa

pastu nak cakap, aku sedihla baca pasal jonghyun took his own life tu. mental health is like a serious thing yg orang memang patut ambik tau do. dia cam, kalau kau banyak gila masalah seres kau jangan pendam sorang ah. at least tell someone. ramai je senanya orang yg care pasal kau tapi kengkadang kau je yg taksedar. ish aku cam frust gile do asal dia buat keputusan melulu camtu haa pikir la panjang sikit. takde ah, aku pun nangis kot tengok minho nangis habis sembab gila mata dia tapi apakan daya benda dah jadi. tapi masalahnya sekarang, kenapa ada kpoppers bertudung kat kl tu pegi join sekali event tu? aku takpaham ah, nak sedih nangis kat atas katil or bahu member dah ah, ni sampai nak pegang lilin bagai sume ish tahpape ah ha emo ni. tu ah org kata, minat boleh, taksub jangan. ennn

btw haritu aku pegi talk mat dan huhu pastu aku cam ish sonok ah dengar dia cite. pasal life dia as a muallaf en, sume sume tu ah. aku ingat ada satu part ni dia kata, kunci dalam islam ni adalah solat kan, so bila solat kita kena sabar, buat satu satu, jangan gelojoh, ha sebab kita kena yakin, masa kita solat ni kan kita tengah hadap Allah, so cam kita kena yakin time tu memang kita dalam perlindungan Allah ha centu. baru boleh terbitnya rasa khusyuk tu haa betul takk. yela selain dari masa baca surah tu translate satu satu ayat dalam kepala untuk kejar khusyuk tu kann. so inshaAllah lepas ni bolehla sama sama beramal untuk jadi lebih baik haa giteww.

ok jap next aku nak cite pasal madam eng aku la. aku taktau nape tapi aku adore gila diaaa. dia kata dia tanak jadi typical boring teacher yg masuk kelas blablabla ajar sume buat activity then keluar. instead, dia nak jadi cikgu yang memberi inspirasi pada pelajar haa gitu. so cam everytime kelas dia aku suka salin tau apa dia cakap. tak, senanya sume kelas aku buat camtu untuk elak tidur haha. tapi cikgu ni bukan just cikgu eng la, dia ajar pasal history dark age, pasal tariq ibn ziyad ha memacam lagi lah. aku syak dia ni macam dah travel banyak tempat do sebab cam banyak gila pengalaman diaa. pastu time tu cakap pasal makanan, apa yg kita makan, camtu ah badan kita. ha kalau makan benda berkhasiat sihat la badan. kalau makan junk food je banyak, jadi sampah la en pelagi hahaha

pastu dia ni cite la dia kata dia pernah doa kat Allah mintak apa yg masuk dalam badan dia ni biar yg baik baik je. yg ada khasiat untuk tubuh badan. ha pastu kau tau takk time tu dia makan mcd and lepastu badan dia cam sakit sakit dia kata. bukan sekali dua tapi banyak kali dah. so faham tak apa yg dia cuba sampaikan? hahahaha tipula cakap taksuka, sekali dua bau mcd tu mesti la rasa nak beli jugak en hahahaha tapi tulah, nak hidup lama makan la makanan yg berkhasiat dia cakap. haa ok ah. inshaallah next year i sambung tulis lagi okay hahahahahaha kalau berkelapangan (:

maaf salah silap, okbai and assalamualaikum.

Sunday, September 17, 2017

Eng Task; Prince Charming in SEA Games 2017

Assalamualaikum.
so last couple of weeks, my eng group had been asked to write a story about this one prince charming or whatnot in sea games hahahaha aku warning awal awal short story ni imaginasi dia level fairytale barbie barbie centu tau hahahaha kalau kau rasa geli sila stop baca. i tak paksa hokayy kah kah

 SEA Games in Kuala Lumpur is the most anticipated event in the Asean Country. A number of athletes are competing in the SEA Games. Prince charming (read: nama penuh; Prince Charming bin SmartCoolNakMampos) was chosen to take part in the athletics game, which is track and field. He was one of the best runner in the country. Neither Usain Bolt nor Khairul Hafiz Jantan could beat him in the competition. (amboi belagak haha) He was the current Malaysian 100 metres outdoor record holder with a time of 9.01 seconds. He is tall, dark and handsome kind of man. His visuals is very attractive that can melt every womans heart. (cewah melt giteww!)

 On the 21st of August, he finally made Malaysians proud with his victory. This date means a lot to him as he found his soulmate while he was running. (tudiaa gais tudiaa)  As he almost reached the finish line, one beautiful volunteer (ni nama dia Markonah) had caught his eyes. (bapak drama sia ni drama tv3 petang petang tu ke apeee) The woman was in charge in taking pictures of all the athletes. Her smile made him fluttered (omg!!) and he became more energized to finish his run. In the end, he won the race and made himself become the best sprinter in Asia. (kuasa wanita gaiss. ceh jk)

 Today, who would expect that he is married with the beautiful volunteer. They live happily with a pair of twins. And the best part is, the twins followed their father steps and become a great sprinter as their father. Lastly, they live happily ever after. (yeyy happy ending mcm barbie barbie sangatt)

 The end (:

ok gais thanks for reading. sorry la banyak personal reaction pulak letak dalam story tu haha lantak ah aku kesah pe. okay doakan aku nak final dah weii bulan 10 ni!!! cuak tak cuak ah rasa cam nak khatam satu buku tu pun susah tsk tsk okbai sume goodluck final!!

-- ye memang skang ni kita kena amalkan sikap pegi mampos ye kawan kawan. lantak kau ah nak cari pasal ke ape aku dah tak kesahhhhhhh.

Saturday, June 3, 2017

salam taaruf kts1 tts5

Asslaamualaikum.
hai semuaaaa. eventually dah lama nak update tapi busy kemain so wei, Alhamdulillah saya dah dapat masuk u kikiki ingatkan result spm hampeh cntu takda chance ah nakmasuk u rupanya... Allah berikan rezeki yg lebih baik dari arah yg takdisangka sangka kan? ☺️☺️  aku bersyukur jela dapat masuk u tu walaupun tbh course tu bukan first choice aku, but aku bersangka baik jelah dgn perancangan Allah ni kan.. aku just harap aku dapat apa yg terbaik untuk diri sendiri and aku pun mampu buat yg terbaik untuk future aku.

A week has passed and macam biasa aku masih homesick asyik nak balik je every weekend hahahaha nasib baik dekat weii kalau jauh mampusla naik turun bas je kejenye hahahaha and memang betulla orang cakap bila kau sambung asasi ni dia punya struggle boleh buat kau ingat balik macam mana la kau boleh lalui tahun spm kau. gntle banyak gilaaa chapter kena cover in one damn year kottt. ni takkira lagi masa first class haritu aku cam blur gilaaa apa lecturer cakap niii padehal benda dah belajar dah time spm!! maka kantoilah disitu selama ni belajar kerana exam je hmm tbh banyak je goals aku nak capai time study foundation ni yela belajar dari kesilapan kan. time spm belajar pun last minute mana nak scoreee haih takpe lah benda dah lepas. tapi masalahnya aku dah berazam tanak tido dalam kelas tau tahun ni tapiii ya tohannnnn cetan banyak betui kat mata kot asyik nak terlelap je. padehal aku dah effort tidur awal dah malam tu. yela, sebab kelas selalu start pukul 10 so bangun pun lek lek ah kan sekali kelas start pukul 8 pehh mampuss hahahahahaha qada tido dalam kelas 😂😂 aku tak tau la nak buat apa dah. hahahahahaha rasa nak giveup pun ada. mmg takdir aku untuk tidur dalam kelas awal awal pagi ni kot hahahaha

pastu haritu kiteorang buat la taaruf untuk group tutor kan wallahi mereka semua jauh beza dari anaaaa hahahahaha yela semua yg masuk sini ada background agama so biah solehah dia macam terjaga la sikit. and Alhamdulillah for that. weh seres do aku rasa jauh beza gilaa dgn doranggggg.. semua cam perghh solehah gile ah hahahahaha yela aku kan beshe beshe je haha tapi part datang kelas aku paling taubat ah datang lambat do. sekali kena duduk belakang pehh memang takleh fokus ahh dah ah taknampak slide, nak buat notes pun taktau nak tulis apa. mati la kau kat situ nakk hahahahaha aku dah insaf. nasib baik lah qaris satu course dgn aku 😂😂 dia ni kira hebat ah boleh buat aku bergerak lebih cepat dalam semua bende hahahaha dahla haritu aku buat flight mode phone sbb tgh charge. and masa tu dah pukul 7 so qaris ni dgn tabahnya lah call aku banyak kali en sebab cam pahal pompuan ni tak angkat ni dorang nak naik bas dah pegi kelas ni en. so dia pun naik bilik aku hahahahah bukan sikit sikit wei level lima kotttt dahla takde lifffff aku cam weii terharu gilaaa ada jugak membe sanggup naik bilik aku (': hmm tapi gntle tinggi do bilik aku tu hahaha aku masih takleh move on sbb aku rasa stamina aku makin tinggi setiap hari hahahaha yela first day tu penat dia takyah cite ah. lelama dia cam dah ok dah haa 😂😂

tapi satu jela aku kecewa hm haritu aku tgh makan roti kat bilik. yela sambil layan drama kan, enak la kalau menjamah sedikit makanan gitu. pastu tetiba rumet aku tanya "kau ni mmg kuat makan eh?" pastu aku cam terkedu gila hahahahah hampir nak terjatuh roti aku pegang tu ceh over gila. takdelah, dia cam weii baru seminggu kot??!!! kenapa dah boleh tanya aku centuu hmm nampak sangat keee :( so aku cam cool jela cakap, mana ada doo aku tak kuat makan pun aku makan time lapar je tau aku tgh diet ni. ceh yg last tu tipu. tapi tbh aku pun perasan asal terserempak dgn dia je mesti time aku tgh makan hahahahahaha kenapa bukan time aku study ke? berzikir ke? hahahahahah takpelah aku malas nak hipokrit. pis
lupa nak cakap, last day before ramadhan haritu i turns 18! hahahaha hambar gila birthday tahun ni gntle haha tapi takpelah. thanks untuk semua yg wishhh!! aku appreciate gila kott. dari sependek pendek hb hingga lah sepanjang panjang karangan kopipes hahahaha thank you semuaa. may Allah bless u guys too (': maka dengan itu saya pun deactivate insta la untuk lebih fokus dalam pelajaran hm doakan :( tengah nak jadi lebih matang la ni kena set my priorities in studies first hm baru boleh berlagha. okay so nampaknya semua dah nak sambung belajar hm goodluck lah aku tau korang boleh do. anggap la apa yg korang sambung tu sebagai satu challange la untuk korang perform hm okay bittaufiq wannajah!! nanti lepak bolehla sembang pasal calculus pulak kan ceh hahaha manela tauu. okbai semua! salam ramadhan kareem!!