Wednesday, April 25, 2018

done tamhidi (':

Assalamualaikum.

hai sume apa kabar hehe sis dah habis tamhidi genk. sis iz so excited sbb cam pejam celik pejam celik je dah habis en tamhidi. ya betulla lecturer kata sekejap je senanya setahun tu huhu

tapi untuk second sem ni mmg aku letak pengharapan 100 percent kat Allah jela untuk pointer. yela aku ni kan cam sejenis yg confident time exam. rasa cam betul je en sekali dapat result, hm hampa. tapi sokay kita tengok bulan 5 nnti okay keluar result huhu

tapi aku cam bersyukur la sejak dah habis tamhidi ni en ramai pulak membe yg supportive pasal aku dgn crush aku tu lolll hahahaha weii aku bukan apa. aku memain jeee means crush takserious pun tapiii haih dorang lak yg overrrrr. pastu dia pun perasan la apa lagi en allahuuuuu guling guling aku atas katil semalam sebab bende niiiii. agagagga dia boleh cakap, kau mesti tgh gelabah en skang. HAAHAHAHA gila tak gelabahhh?! fuhh ok sabar genk. takchill betul hahaha

ok nasib baik dah habis tamhidi huhu skang ni cam tetiba berbelah bahagi lak nak sambung dentist ni allahu. sebab iv dia and if dapat 5 tahun akan datang nak hadap bende tu en. kuat ke aku doo. fuhh aku dah baca sikit pasal iv dentist tu en cam ok je. sbb cam ala takat buat gigi guna plasticine en alaa aku pernah buat impression gigi orang bebetul kott huhu tapi fikir next steps in dentist tu la yg cam haih tahla. moga Allah tunjuk la jalan yg patut aku ambik huhu baru cam boleh yakin sikit en.

ok lah so in conclusion for tamhidi, thanks for everyone that have support me on my lowest. I really appreciate you guys. takdapat nak cakap thanks and ily kat sorang sorang tp tulah sayang korangg!! doakan aku tak banyak buang masa genk cuti ni huhu 4 bulan seyhh and also doakan sis dpt iv dentist and ya till next time, jumpa kat degree pulak! inshaallah.

Moga Allah redha. babaiiii


you can take everyone else from me but obviously not them (':

Saturday, December 23, 2017

new sem, new spirit (:

-nis

Assalamualaikum gaishhhh!!
aaaa rindu gila nak berkaryaaa agagaga tapi ada lagi ke orang baca blog ni hahaha jap, so how's life?
few weeks ago dapat result sem 1 weh menggeletar tangan tengok macam tak percaya je dapat pointer yg begitu 'membanggakan' sekali haha Alhamdulillah, aku doa untuk dapat yg terbaik so aku dapat la yg terbaik. ((despite aku menyesal jugak sebab main main time study week hahahaha wehh serious menyesal do tinggal tiga hari je nak paper boleh lagi keluar lepak stabak bagai haih apakan daya nafsu menang time tu)) tu ah tengah tanam azam baru la ni harap taklupa la tanam mana hahahahahaha btw aku suka la sem 2 ni taktau nape tapi aku rasa sume cam makin matang hahahaha takde la dulu cam main main, belanja ikut suka, takpikir nak saving pebende sume sekali dah pokai tau lak kembali ke pangkal jalan makan megi en ahahaha termasuklah aku tu. thus, habis final nanti nampaknya kena la kerja ye teman temann cuba berbakti sikit kat parents. takdapat kat parents kat diri sendiri pun ok dah. kot(?)  at least lepas la duit makan dan wayang dua sem ahahahaha ni tak kira duit buku lagi allahu banyaknye belanjaaa

pastu nak cakap, aku sedihla baca pasal jonghyun took his own life tu. mental health is like a serious thing yg orang memang patut ambik tau do. dia cam, kalau kau banyak gila masalah seres kau jangan pendam sorang ah. at least tell someone. ramai je senanya orang yg care pasal kau tapi kengkadang kau je yg taksedar. ish aku cam frust gile do asal dia buat keputusan melulu camtu haa pikir la panjang sikit. takde ah, aku pun nangis kot tengok minho nangis habis sembab gila mata dia tapi apakan daya benda dah jadi. tapi masalahnya sekarang, kenapa ada kpoppers bertudung kat kl tu pegi join sekali event tu? aku takpaham ah, nak sedih nangis kat atas katil or bahu member dah ah, ni sampai nak pegang lilin bagai sume ish tahpape ah ha emo ni. tu ah org kata, minat boleh, taksub jangan. ennn

btw haritu aku pegi talk mat dan huhu pastu aku cam ish sonok ah dengar dia cite. pasal life dia as a muallaf en, sume sume tu ah. aku ingat ada satu part ni dia kata, kunci dalam islam ni adalah solat kan, so bila solat kita kena sabar, buat satu satu, jangan gelojoh, ha sebab kita kena yakin, masa kita solat ni kan kita tengah hadap Allah, so cam kita kena yakin time tu memang kita dalam perlindungan Allah ha centu. baru boleh terbitnya rasa khusyuk tu haa betul takk. yela selain dari masa baca surah tu translate satu satu ayat dalam kepala untuk kejar khusyuk tu kann. so inshaAllah lepas ni bolehla sama sama beramal untuk jadi lebih baik haa giteww.

ok jap next aku nak cite pasal madam eng aku la. aku taktau nape tapi aku adore gila diaaa. dia kata dia tanak jadi typical boring teacher yg masuk kelas blablabla ajar sume buat activity then keluar. instead, dia nak jadi cikgu yang memberi inspirasi pada pelajar haa gitu. so cam everytime kelas dia aku suka salin tau apa dia cakap. tak, senanya sume kelas aku buat camtu untuk elak tidur haha. tapi cikgu ni bukan just cikgu eng la, dia ajar pasal history dark age, pasal tariq ibn ziyad ha memacam lagi lah. aku syak dia ni macam dah travel banyak tempat do sebab cam banyak gila pengalaman diaa. pastu time tu cakap pasal makanan, apa yg kita makan, camtu ah badan kita. ha kalau makan benda berkhasiat sihat la badan. kalau makan junk food je banyak, jadi sampah la en pelagi hahaha

pastu dia ni cite la dia kata dia pernah doa kat Allah mintak apa yg masuk dalam badan dia ni biar yg baik baik je. yg ada khasiat untuk tubuh badan. ha pastu kau tau takk time tu dia makan mcd and lepastu badan dia cam sakit sakit dia kata. bukan sekali dua tapi banyak kali dah. so faham tak apa yg dia cuba sampaikan? hahahaha tipula cakap taksuka, sekali dua bau mcd tu mesti la rasa nak beli jugak en hahahaha tapi tulah, nak hidup lama makan la makanan yg berkhasiat dia cakap. haa ok ah. inshaallah next year i sambung tulis lagi okay hahahahahaha kalau berkelapangan (:

maaf salah silap, okbai and assalamualaikum.

Sunday, September 17, 2017

Eng Task; Prince Charming in SEA Games 2017

Assalamualaikum.
so last couple of weeks, my eng group had been asked to write a story about this one prince charming or whatnot in sea games hahahaha aku warning awal awal short story ni imaginasi dia level fairytale barbie barbie centu tau hahahaha kalau kau rasa geli sila stop baca. i tak paksa hokayy kah kah

 SEA Games in Kuala Lumpur is the most anticipated event in the Asean Country. A number of athletes are competing in the SEA Games. Prince charming (read: nama penuh; Prince Charming bin SmartCoolNakMampos) was chosen to take part in the athletics game, which is track and field. He was one of the best runner in the country. Neither Usain Bolt nor Khairul Hafiz Jantan could beat him in the competition. (amboi belagak haha) He was the current Malaysian 100 metres outdoor record holder with a time of 9.01 seconds. He is tall, dark and handsome kind of man. His visuals is very attractive that can melt every womans heart. (cewah melt giteww!)

 On the 21st of August, he finally made Malaysians proud with his victory. This date means a lot to him as he found his soulmate while he was running. (tudiaa gais tudiaa)  As he almost reached the finish line, one beautiful volunteer (ni nama dia Markonah) had caught his eyes. (bapak drama sia ni drama tv3 petang petang tu ke apeee) The woman was in charge in taking pictures of all the athletes. Her smile made him fluttered (omg!!) and he became more energized to finish his run. In the end, he won the race and made himself become the best sprinter in Asia. (kuasa wanita gaiss. ceh jk)

 Today, who would expect that he is married with the beautiful volunteer. They live happily with a pair of twins. And the best part is, the twins followed their father steps and become a great sprinter as their father. Lastly, they live happily ever after. (yeyy happy ending mcm barbie barbie sangatt)

 The end (:

ok gais thanks for reading. sorry la banyak personal reaction pulak letak dalam story tu haha lantak ah aku kesah pe. okay doakan aku nak final dah weii bulan 10 ni!!! cuak tak cuak ah rasa cam nak khatam satu buku tu pun susah tsk tsk okbai sume goodluck final!!

-- ye memang skang ni kita kena amalkan sikap pegi mampos ye kawan kawan. lantak kau ah nak cari pasal ke ape aku dah tak kesahhhhhhh.