Sunday, February 26, 2017

manusia bekerjaya

Assalamualaikum.
hai kengkawanzzz u should know how much i've been struggling untuk kembali menulis kat blog ni hahahahaha yek baca post title pun dah geli rasa nak muntah. ok lah harini saya nak cite lah sikit, eh tak pun just nak bagi cam appreciation post lah untuk membe kat hajra hahahaha

thanks sebab jadikan first experience aku keje after spm jadi cam sonok gile. nak kata takde stress tu tipu la, mesti ah ada kan lelagi bila ada sale tu asyik kena ot sampai malam je bapak takde life do sumpah, komisen dahla sikit hahaha but bila dgn korang cam boleh gelak balik ah ha nampak tak permainan dia kat situ hahahaha dengan kak qoma lagi nampak je ibu mengandung tapi perangai masuk air nak mampus hahahahaha beragak sikit akak bawak anak tu. rindu la wawa yg kuat terhibur padehal aku buat lawak low class je dia punya terhibur macam nak mati gelak tu hahahaha gelak muka sampai merah sampai nangis tu yg aku tak tahan tu. in the end aku pun gelak sampai sakit perut sbb tengok kau je hahaha dengan ain yg kuat bebel lagi sumpah macam mak nenek sesat kat kedai tudung tp tu lah dia punya bebelan tu yg melengkapkan hari hariku gitu hahaha and tak lupa yana em apa je eh haha sbb aku pernah takpuas  hati dgn kau jap sebab pandang slack cocok mata tu kang hahaha tapi in the end yana jugak jadi informer gaji dah masuk account ke belum kekeke
paling takleh lupa si qis takpun akishh haha baru masuk tapi perangai dah boleh masuk dengan aku. qis pun jadi cuak bila first day dia kat hajra aku cakap aku nak benti haha yela dia takut la tu kena buli ke apa kan sampai aku taktahan tu. ceh aku jiwa kental kot. and fatin yg buat last day aku jadi meaningful gila sebab drive kereta macam orang gila hahahahahaha sampai hon depan orked kuat nak mampus hahaha tapi malu malu pun tu la yg buat aku ingat kau. cik su manager yg baik hati pun saya suka sebab puji saya cantik hihihi saya tau tu. kak naz and kak kema yg selalu pasang radio tah pape hahahaha siap boleh karaoke lagi time gulung gulung tudung tu yg best tu hahaha kak lina jugak sebab banyak bagi tips pasal um!!!! goodluck sambung degree in chemistry weii doakan saya dapat masuk um gak. cita cita sejak kecik tu kot



ok papehal thanks sbb always spreadkan positive vibes kat hajra tu even time tu hari mendung, korang dah sedia jadi pelangi lah untuk aku cewah havva great day ahead and aku doakan moga sales banyak hahaha buat tutorial shawl utk cust lelawa cam aku buat tau kekeke
doakan saya bertahan sampai dapat uni nanti kat klinik gigi ni. so far Alhamdulillah la akak akak kat situ semua tak lokek ilmu langsung nak ajar pasal instruments dalam surgery room and overall pasal clinic lah. siap otw buat nota bagai ni hahahaha ko pikir aku rela ke buat tu ceh doc siap bagi assignment do suruh buat. dia cam nk tengok ah apa je yg aku dah belajar sejak keje kat situ ha. alang alang tu aku buat jela leklok notes tu kan mana la tau further dentist instead of medic nanti hahahaha doakan yg baik baik. lagi satu, doc siap suruh aku buat research pasal penyakit yg boleh berjangkit dari air liur dgn darah hahahahahahaha tu senanya doc nak tegur aku tu haritu aku cam buat mistake sikit ah dalam surgery room tu. nampak tak cara dia tegur tu cam halussssss je kan hahahaha nasib baik aku sedar kalau tak aku buat bodo je tu haha

ok lah memandangkan esok keje and hidup pun kena diteruskan, kan? aku undur diri dulu ah. bye semua lupakan yg semalam dan terus maju ke depan!!!!!!!
-kalau block dia boleh buat kau bahagia block je!! tak salah pun!! asalkan kau bahagia weh!!! hahaha ok ni tetiba

Saturday, December 10, 2016

hello world


I'M SERIOUSLY GONNA MISS THESE MONKEYS SO MUCH

Assalamualaikum.
Alhamdulillah dah habis spm wohoo masa untuk tanam anggur sampai mereput zz tahniah untuk diri sendiri yang asyik buang masa je doing unproductive things such as tengok movie dgn drama tu. mmg kalau boleh cerita zaman tuk kaduk tu pun nak tengok Allahu cobaann. i'm seriously gonna find my job soon and earn moneyss yey selain memahirkan diri dengan memasak dan menjahit ahahahahahaha kabut ah lek la tu je pun

ok lah nak dijadikan cerita, i got dengue fever on the first week of spm's exam. haa gile tak gile. haha dah ujian kan nak buat cane kena la hadapi dengan tabah tsk tsk btw memang perit weh geram gile nak study tak boleh, rasa tak masuk je semua. yelah dah demam kan pening kepala semua datang serentak. pastu memang first week tu tak stay asrama pun habis paper terus balik, memang kena rehat kena kasi recovery treatment balik kat badan sendiri. koyok tu kalau boleh satu kepala nak tampal ceh over. aku cuak gak ni apa la nasib paper first first tu takut tak perform habis je. yela first first tu kan semua subjek bahasa memang time tu mengharap pertolongan Allah je kasi aku boleh lawan pening kepala tu pastu jawab exam leklok kasi curah semua idea. malam first kena demam tu lagi la rasa nak tutup semua kipas kat bilik study tu selubung kalau boleh 5 lapis selimut. sejuk dia takyah cakap ah nauzubillah dengan pening kepala lagi zz bersyukur sangat seminggu je demam tu hm banyak sangat dosa ah ni sampai tengah spm baru nak kena denggi.
tapi nasib baik takkena masuk airrr kat sepital mana tak nya segala jenis air ada kat rumah tu hundredplus la barli la banyak sangat takmampu nak balas jasa ibu ayah tolong bagi anak dia sorang ni hah sembuh :'( kalau takscore gak spm ni taktau lah ha ha ha

akhir sekali, saya nak cakap terimakasih dekat cikgu, kengkawan, ibu ayah yg banyak tolong tahun ni yelah biasalah tu tahun spm kan. pasni mana ada dah macam ni. doakan saya berjaya masuk uniiii!! haha dah besar dah taksangka dah nak masuk u. okbai!

Friday, September 9, 2016

#roadtospm

gif image

Assalamualaikum.
Alhamdulillah thank to Allah for giving me the oppurtunities in answering the trial exam peacefully.
haha nak kata boleh jawab memang la boleh tapi wallahua'lam jawapan tu taktau la betul ke tak. setakat ni dapat bio je baru p1 ok je la cuma macam perlu lagi tinggi je sebab nak backup p2 hahahahaha banyak merepek do esei p2 tu ya Allah moga mood cikgu okay masa tengah tanda biar dia tanda dengan hati yg lembut dan gumbira biar markah pun ada pelangipelangi nanti amin kikiki
trial tiga minggu tu memang menguji kesabaran rasa nak muntah hari hari hadap buku weh tapi tu lah ni baru trial belum spm bruh. spm lagila sebulan kot. sikitttt lagi tu nak habis so kena kuatkan semangat lah kata nak naik pentas nanti ambik anugerah straight A+ inshaAllah usaha ni tak siasia (':

study bagai nak rak, jangan sampai time jawab exam nanti rak patah sudah.
goodluck gais pasni boleh tukar doakan trial to doakan spm!! moga berjaya sama sama huhu okbai salam sembelih lembu