Posts

how fast time flies

Image
Assalamualaikum.
january is my trial month. so yeah, hello 2019.
I started my 2019 with a new resolution to become a better me. I tried to overcome every problem that I face wisely. I never thought of quitting, tho. Looking in a bigger picture, I see myself keeps improving day by day. Road to adulthood, I guess? Let go of the past and live in the present. Imagining what your future holds, even if it's impossible, and hold on to that goals is really not an impossible thing to do. Law of attraction. Easy. Anyway, I once read this somewhere, whenever you wake up in the morning, smile and take all the positive energy that you can. Even when your yesterday is like, the shittiest day ever but trust me, your today will be great (': Oh no, I like to share what I read but not like all of it has come true in my life. I've also been trying to like positive-kan my life. Funny how life experience actually teach us on how to become a better person. You know, you seriously can learn fro…

I'm sorry, but I'm at my lowest.

Assalamualaikum.
I've never been this down before but I guess I understand now that feeling of feeling down as if everything's falling apart and there's no hope to climb back to where I am before. and that feeling when you have nobody to share your feels about. I feel so alone that I cry myself to sleep. like always, I'm used to this now. I don't know but I just keep blaming myself for everything that happens. I'm so sad to the point that I don't even want to see anyone anymore. I smile on the outside, but you heard it, someone who is always happy on the outside is someone who hide their never-ending tears inside. They kept asking me, why I distance myself from them. Little did they know, I want to limit my circle of friends. Yes, they say widen your network while you're in college. but no, I feel like I want to get rid of all the toxic people in my life. I never knew life would be this hard. Having to take care of other's people feelings while mine …

eh dah degree ke?

Image
Hi. ni bebetul short updates about my life haha poyo gila. I'm trying to catch up dgn kehidupan aku sekarang sbb rasa cam asal kebelakang sgt aku ni? haha takdelah gurau je. aku sendu je tgk post kat blog ni setahun boleh kira berapa kali je aku update :( kesian anak aku nnti. camne dorang nak baca pasal life aku?! ceyy haha takdela ni pun gurau.

tinggal few weeks left before masuk u balik sambung degree. haha at least cuti aku function la jugak kan sebab keje klinik lagi. but this time keje klinik is sooo tak best cam dulu. just because of that one person. tulah aku cam baru faham la hikmah ayat habbluminallah wa habluminannas tu. sebab ish takbest gila bila cam sebab kau je, aku rasa taknak datang keje ha sampai camtu sekali tau. tu one of sole reason la kenapa aku benti awal senanya haha kalau ikutkan aku ok je nak keje smpai hujung bulan tp sebab aku tanak hadap stress bekerja dah. weh taktipu jerawat aku naik banyak wei sebab stressss :'(((
ok lah aku memang dah banyak m…

done tamhidi (':

Image
Assalamualaikum.

hai sume apa kabar hehe sis dah habis tamhidi genk. sis iz so excited sbb cam pejam celik pejam celik je dah habis en tamhidi. ya betulla lecturer kata sekejap je senanya setahun tu huhu

tapi untuk second sem ni mmg aku letak pengharapan 100 percent kat Allah jela untuk pointer. yela aku ni kan cam sejenis yg confident time exam. rasa cam betul je en sekali dapat result, hm hampa. tapi sokay kita tengok bulan 5 nnti okay keluar result huhu

tapi aku cam bersyukur la sejak dah habis tamhidi ni en ramai pulak membe yg supportive pasal aku dgn crush aku tu lolll hahahaha weii aku bukan apa. aku memain jeee means crush takserious pun tapiii haih dorang lak yg overrrrr. pastu dia pun perasan la apa lagi en allahuuuuu guling guling aku atas katil semalam sebab bende niiiii. agagagga dia boleh cakap, kau mesti tgh gelabah en skang. HAAHAHAHA gila tak gelabahhh?! fuhh ok sabar genk. takchill betul hahaha

ok nasib baik dah habis tamhidi huhu skang ni cam tetiba berbelah bahagi…

new sem, new spirit (:

Image
-nis
Assalamualaikum gaishhhh!! aaaa rindu gila nak berkaryaaa agagaga tapi ada lagi ke orang baca blog ni hahaha jap, so how's life? few weeks ago dapat result sem 1 weh menggeletar tangan tengok macam tak percaya je dapat pointer yg begitu 'membanggakan' sekali haha Alhamdulillah, aku doa untuk dapat yg terbaik so aku dapat la yg terbaik. ((despite aku menyesal jugak sebab main main time study week hahahaha wehh serious menyesal do tinggal tiga hari je nak paper boleh lagi keluar lepak stabak bagai haih apakan daya nafsu menang time tu)) tu ah tengah tanam azam baru la ni harap taklupa la tanam mana hahahahahaha btw aku suka la sem 2 ni taktau nape tapi aku rasa sume cam makin matang hahahaha takde la dulu cam main main, belanja ikut suka, takpikir nak saving pebende sume sekali dah pokai tau lak kembali ke pangkal jalan makan megi en ahahaha termasuklah aku tu. thus, habis final nanti nampaknya kena la kerja ye teman temann cuba berbakti sikit kat parents. takdapat kat…

Eng Task; Prince Charming in SEA Games 2017

Assalamualaikum.
so last couple of weeks, my eng group had been asked to write a story about this one prince charming or whatnot in sea games hahahaha aku warning awal awal short story ni imaginasi dia level fairytale barbie barbie centu tau hahahaha kalau kau rasa geli sila stop baca. i tak paksa hokayy kah kah

 SEA Games in Kuala Lumpur is the most anticipated event in the Asean Country. A number of athletes are competing in the SEA Games. Prince charming (read: nama penuh; Prince Charming bin SmartCoolNakMampos) was chosen to take part in the athletics game, which is track and field. He was one of the best runner in the country. Neither Usain Bolt nor Khairul Hafiz Jantan could beat him in the competition. (amboi belagak haha) He was the current Malaysian 100 metres outdoor record holder with a time of 9.01 seconds. He is tall, dark and handsome kind of man. His visuals is very attractive that can melt every womans heart. (cewah melt giteww!)

 On the 21st of August, he finally made…

salam taaruf kts1 tts5

Asslaamualaikum.
hai semuaaaa. eventually dah lama nak update tapi busy kemain so wei, Alhamdulillah saya dah dapat masuk u kikiki ingatkan result spm hampeh cntu takda chance ah nakmasuk u rupanya... Allah berikan rezeki yg lebih baik dari arah yg takdisangka sangka kan? ☺️☺️  aku bersyukur jela dapat masuk u tu walaupun tbh course tu bukan first choice aku, but aku bersangka baik jelah dgn perancangan Allah ni kan.. aku just harap aku dapat apa yg terbaik untuk diri sendiri and aku pun mampu buat yg terbaik untuk future aku.

A week has passed and macam biasa aku masih homesick asyik nak balik je every weekend hahahaha nasib baik dekat weii kalau jauh mampusla naik turun bas je kejenye hahahaha and memang betulla orang cakap bila kau sambung asasi ni dia punya struggle boleh buat kau ingat balik macam mana la kau boleh lalui tahun spm kau. gntle banyak gilaaa chapter kena cover in one damn year kottt. ni takkira lagi masa first class haritu aku cam blur gilaaa apa lecturer cakap niii…