Sunday, May 31, 2015

hanis turns 16

Assalamualaikum.

finally aku dah enam belas yeayy. puas hati aku, selama ni asyik kena panggil budak budak je sebab tak birthday lagi. pasni kena jadi more matured. focus more on important things. strive to achieve the goals that've made. doctor-to-be en. be more kind and calm. try to be a better person. kena kurangkan emo. kena kurangkan tidur dalam kelas gosh ni paling susah. kena kurangkan malas. lagilah susahhhh. well haritu i've read anwar hadi's book yang whatever you say, i'm ok tu. dia ada cakap pasal birthday and dia kata masa birthday ni we should thanked our mom sebab susah payah lahirkan, besarkan anak dia ni jadi orang yang berguna. so as for that, malam birthday haritu, monyet monyet tersayang pergi cakap kat ibu, cik, anis kata terima kasih lahirkan dia. dia malu nak cakap. sakai la hahaha malu aku. and malam tu ibu belanja big apple dengan cool blog peh kenyang gilaaa.
sebelum tu masa call ibu, cakap la semua ada 10 orang centu, then ibu cam lahh asal tak cakap awal awal kalau tak beli lagi satu kotak big apple. ya Allah, satu kotak yang ada duablas tu pun dah full ni nak tambah lagi satu. alahai. papepun thanks ibu. sesusah je haha abang pun busy malam tu sempat lepak 20 minit centu je dengan dia sebab dia kena pergi airport ada hal. orang dah kata kalau busy tak datang pun takpe. dah matured en takkan mak takdatang pun nangis haha. and malam tu bukak phone jap terbaca sekilas wish birthday memember. comel ah sumpah. terharu aku. aww (':


yang ni lain pulak. keje bebudak dorm hijrah ((hijjaz+basrah)) tepat je pukul 12 aku bukak locker then baru perasan benda ni haha pastu cam biasa, malam tu dapat roti gardenia sapu kaya agromas special dari syida haha birthday hana dulu pun buat ceni cuma ada cekelat, kaya, blueberry atas dia. ye sukati je buat layer kat roti tu haha asalkan sedap. papehal terharu ah junior senior semua sama je nak sweet sweet lak alamak. padehal malam tu dah broken dah sebab result exam huhu thanks lah kepada yang join buat mende ni. yeah, tahun ni dah takdapat dah orang buat wish bebanyak letak dalam plastik en. sedih sikitla, sikittt je.
taklupa kepada yang sedekah cekelat untuk aku yang sedia gemuk ni saja nak kasi aku gemuk lagi en. gosh pipi aku makin chubby do aku taktau asal. alia kata mungkin sebab banyak gelak. hm aku pakai telekung je mesti dorang cam wei asal bulat gila muka kau. kau dah tembam ah. alahai. nasib baik aku baik. kalau tak aku sumpat bola selipar dalam mulut dorang tau. tak, mana ada marah. aku ambik sebagai pujian lah ((eh boleh pulak)) chubby kan comel (':

got some chocs. jangan risau. aku takmakan semua. haha share ah dengan family. paling rare ah yang tulis kat sticky note 'hampa' tu. hahaha patah hati gila kau. coklat ni siap cair, keras, cair, keras lagi. last last bukak dah taknampak bentuk dah hahaha semua cam sama je sebab banyak sangat ujian dia kena hadapi untuk sampai rumah.
well lastly, jumaat haritu hari guru not bad ah, tapi pagi tu lepas habis program kat masjid we took a photo which sama macam gambar masa f2 dulu. sedih weh kau paham tak. kira kira, almost cukup. tapi lain weh. serious lain. miss all of us gather sesama borak bising bising cam dulu hm bila la boleh jumpa yang semua ada!!
okay, look like cuti ni akan jadi cuti yang bermanfaat inshaAllah. tuition intensive one-week. doakan aku tak kecundang dengan budak budak pandai tu huh. okbai semua. belajar rajin rajin. banggakan mak ayah. sekian, hanismatured.

#needtomoveon #buticant #sohow

3 comments:

  1. Hi Hanis, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete