Thursday, October 22, 2015

faith

Assalamualaikum.

last week after bacaan yassin lepas maghrib nimai stands up and talked about sedeqah which is aku rasa masuk gila dalam hati weh. i should thank her for that.

dia cakap lah, duit tu kalau untuk benda lain ringan je keluarkan. macam waterfall kalau boleh. tapi kalau sampai nak derma kat tabung masjid berat dia tu nauzubillah. seems like kita takpercaya pulak janji Allah, which is 'Allah akan gandakan sepuluh kali ganda duit yang kita dermakan tu kat kita balik.' bukan derma untuk benda yang takberfaedah pun. untuk saham akhirat kita jugak.
after that dia share cerita pasal seorang ulama' dekat indonesia. aku nak share kat sini tapi unfortunately aku takingat the whole story. yang penting ada seorang ulama' ni dia nak buat sebuah madrasah yang semorang boleh tuntut ilmu kat situ. dari sebuah madrasah yang kecil, berkat dia sedeqah, sekarang madrasah tu dah jadi pusat ilmu level antarabangsa kat tempat tu ha. kiranya ibrah dari cerita ni kau kena percaya la janji Allah. yakin dengan Dia. walaupun kau dibantai masalah yang banyak bertangga tangga pun percaya dengan Dia.

alright.
talked about this, hidup takleh giveup gais.
giveup takde dalam kamus orang yang berjaya. ceh. lately aku rasa bagus jugak bila takdapat dapat jawapan addmath ni haha sebab it forces me to istighfar. bagi hilang sikit titik hitam kat hati ni.
wellsaid, ilmu tu suci. benda suci takkan nak masuk kat hati orang yang kotor. hitam. penuh dengan maksiat, benda lagha. fuh padu.
maka gandakan usaha ya rakan rakan. spm makin menghampiri. korbankan masa dari benda benda yang takpenting tu zz kita semua boleh. inshaAllah

ok lah, moga bermanfaat. bye

;started to miss quputeh the black cat cikebum cikebum hm;
;walaupun awak jauh, awak tetap dekat di hati saya;
(':

No comments:

Post a Comment