Saturday, December 10, 2016

hello world

Assalamualaikum.
Alhamdulillah dah habis spm wohoo masa untuk tanam anggur sampai mereput zz tahniah untuk diri sendiri yang asyik buang masa je doing unproductive things such as tengok movie dgn drama tu. mmg kalau boleh cerita zaman tuk kaduk tu pun nak tengok Allahu cobaann. i'm seriously gonna find my job soon and earn moneyss yey selain memahirkan diri dengan memasak dan menjahit ahahahahahaha kabut ah lek la tu je pun

ok lah nak dijadikan cerita, i got dengue fever on the first week of spm's exam. haa gile tak gile. haha dah ujian kan nak buat cane kena la hadapi dengan tabah tsk tsk btw memang perit weh geram gile nak study tak boleh, rasa tak masuk je semua. yelah dah demam kan pening kepala semua datang serentak. pastu memang first week tu tak stay asrama pun habis paper terus balik, memang kena rehat kena kasi recovery treatment balik kat badan sendiri. koyok tu kalau boleh satu kepala nak tampal ceh over. aku cuak gak ni apa la nasib paper first first tu takut tak perform habis je. yela first first tu kan semua subjek bahasa memang time tu mengharap pertolongan Allah je kasi aku boleh lawan pening kepala tu pastu jawab exam leklok kasi curah semua idea. malam first kena demam tu lagi la rasa nak tutup semua kipas kat bilik study tu selubung kalau boleh 5 lapis selimut. sejuk dia takyah cakap ah nauzubillah dengan pening kepala lagi zz bersyukur sangat seminggu je demam tu hm banyak sangat dosa ah ni sampai tengah spm baru nak kena denggi.
tapi nasib baik takkena masuk airrr kat sepital mana tak nya segala jenis air ada kat rumah tu hundredplus la barli la banyak sangat takmampu nak balas jasa ibu ayah tolong bagi anak dia sorang ni hah sembuh :'( kalau takscore gak spm ni taktau lah ha ha ha

akhir sekali, saya nak cakap terimakasih dekat cikgu, kengkawan, ibu ayah yg banyak tolong tahun ni yelah biasalah tu tahun spm kan. pasni mana ada dah macam ni. doakan saya berjaya masuk uniiii!! haha dah besar dah taksangka dah nak masuk u. okbai!

Friday, September 9, 2016

#roadtospm

gif image

Assalamualaikum.
Alhamdulillah thank to Allah for giving me the oppurtunities in answering the trial exam peacefully.
haha nak kata boleh jawab memang la boleh tapi wallahua'lam jawapan tu taktau la betul ke tak. setakat ni dapat bio je baru p1 ok je la cuma macam perlu lagi tinggi je sebab nak backup p2 hahahahaha banyak merepek do esei p2 tu ya Allah moga mood cikgu okay masa tengah tanda biar dia tanda dengan hati yg lembut dan gumbira biar markah pun ada pelangipelangi nanti amin kikiki
trial tiga minggu tu memang menguji kesabaran rasa nak muntah hari hari hadap buku weh tapi tu lah ni baru trial belum spm bruh. spm lagila sebulan kot. sikitttt lagi tu nak habis so kena kuatkan semangat lah kata nak naik pentas nanti ambik anugerah straight A+ inshaAllah usaha ni tak siasia (':

study bagai nak rak, jangan sampai time jawab exam nanti rak patah sudah.
goodluck gais pasni boleh tukar doakan trial to doakan spm!! moga berjaya sama sama huhu okbai salam sembelih lembu

Sunday, June 5, 2016

this stewardess has turn seventeen

Assalamualaikum.
wow aku tak expect langsung dis year punya birthday does feel different weh. probably sebab sama tarikh dengan hari guru yg gempak gile bapak tu haha. honestly aku rasa berbaloi sgt apa yg satu batch letak effort untuk hari guru tu. dia cam Alhamdulillah, budak enjoy, cikgu pun enjoy, pendek kata semua hv fun ah. bangga do sape tak bangga, batch sendiri kot yg buat cey

okay tinggal 150 lebih hari je nak spm beb, nampak ah aku busy study en dah bape bulan aku takupdate haha. well preparation tu aku mmg takleh guarantee lagi since ppt pun astaghfirullah baraiiyunn. tahla aku rasa aku dah put maximum effort tpi mybe sebab last minute punya belajar memang mimpi ah nak score. okay masa ada lagi, jgn giveup gais.
huhu btw tahun ni balik je dari hias dewan malam tu adik dorm tampal sticky note kat locker waa ingatkan dah besar ni budak budak tak celebrate dah birthday senior dorang haha i was wrong. thanks lah, nak pt3 pun sempat lagi eh korang haha. thanks jugak kat zaf membe katil sebelah sebab bagi chocolate hohoho dapnyew aku rasa dia ni cam special pun ada sbb f1 dulu pun katil sebelah aku tetiba f5 jumpa balik haha dia cam pembuka dan penutup life aku kat asrama hahahahaha dahla merepek. tapi memang malu ah bila dia cerita balik hidup zaman f1 dulu ya Allah.. banyaknye dosa aku hahaha


alright cuti penggal dua minggu ni memang memenggal otak aku dengan modul daurah bersepah, seminar seminggu wahhh entahla nak entahlah. tapi the best thing is Alhamdulillah tahun ni jumpa ramadan lagi. even takleh sambut first ramadhan dengan ibu ayah sebab dorang gi umrah hm sambut dengan abg pun jadi la haih. lonely do duk rumah seyes rasa sunyi dia. may everything goes well. may this ramadhan will be better than the last one. inshaAllah.

salam ramadhan. salam spm nak dekat. salam tujuh belas untuk diri sendiri. okbai

Thursday, February 11, 2016

2k16

Bismillahirahmanirrahim,
Semoga Nurul Hanis Binti Mohd Hashim dan batch '99 dikurniakan straight A+ dalam spm 2016 dan berjaya dalam hidup. Aminn