Saturday, May 6, 2017

hai rindula

Assalamualaikum.
hai semuaaaaaaa yess finally dapat update hahahahahaha penat tau aku cari masa nak guna laptop update blog #viewersperlutahu
ok lah sekarang ni dia cam proses nak move on ok dari result spm yang takberapa nak hebat tu ceh sebulan lebih dah takleh move on gak ni payah ah. aku rasa time dapat result spm haritu en, aku la antara org yg perlukan kata kata "result spm bukan segalanya" ataupun "perjalanan masih jauh. kat u nanti perform ah" yes yesss betul tepat sekali hahahahaha mental breakdown cana takyah cakap ah aku rasa emoji heartbroken tu dapat tempat pertama tau time tu. yela sebab banyak meroyan dekat orang kan hahahahaha pastu nak tau tak, tak pasal pasal letak choice upu yg first tu ambik dentistry hahahahahahaaha ni dia cam cuba nasib jelah. ada rezeki nak dapat ok je kalau takdapat tu dia cam, ok mungkin aku mmg tak ditakdirkan untuk further dalam bidang ni hahahahaha kecelaruan identiti betui sbb dia cam tetiba senanya, dentistry first pastu yg lain tu engineering dgn sc&tech hahahahaha tengok lah next week dapat memana aku terima je redho habis dah ni weh

pastu kan dulu aku pernah sebut tau mesti rasa cam cool je sebut bahasa bahasa doktor ni. salah semua tu salahhh!!! dia jadi cool kalau kau faham apa yg dia maksudkan je. kalau takfaham en dia rasa cam bahasa alien mana dorang cakap ni hahahahaha tapi best la kerja klinik gigi ni. memacam experience kau boleh dapat. boleh diumpamakan macam kau keje jadi nurse kat hospital ah cuma yg kat sini cam kes biasa biasa je. jujur aku cakap, kau keje sini en mesti rasa nak jaga gigi leklok pastu jaga badan leklok biar takde diabetic semua tu pehh seres ah insaf habis wehh yela ko bayangkan haritu aku dapat tengok kes remove fix denture tau memang menyayat hati sgt tengokkkk makcik tu mmg sampai menangis ah dia wehhh yelah selama ni ada gigi en tetibe kena remove gigi tu haih sape taksedih. banyak lak tu!! hmm tulah aku baca history dia dulu dia buat fix denture tu dengan tukang gigi tau. biasa orang cina ah jadi tukang gigi. pastu doc kata ah biasa org yg takprofesional ah jadi tukang gigi ni means bukan cam doc yg belajar sampai degree sume tu. memula rasa nak marah kenapa jumpa tukang gigi tu dulu! tapi lepastu rasa nak sedih lak tengok, yela mybe time tu dia tak tau en. hm emo terus aku kat situ.

ok jap pastu lagi satu aku nak cerita, haritu ada patient arab datang tau, aku bukan apa, reaction aku bila nampak orang arab ni mesti cam omg hensemnya tingginya bapak mancung gila hidung. tapi nak buat cane, dorang datang as patient en so kena la jadi profesional sikit ceh acah gile. weh seres do muka cam fatih seferagic pun ada tau pernah datang hahaha nasib baik la aku ni ada mix mat saleh sikit petah la jugak nak speaking ni kan haha #nipunviewersperlutahu
sebab dulu pun time memula kerja ustaz ada cakap, anis kerja sini boleh belajar macam macam, pendidikan awal kanak kanak boleh, management boleh, dentistry pun boleh tau belajar terus dari doc. hahahahaha tulah memula aku cam was was em ustaz ni biar betul... rupanya yes betul tepat sekali semua benda aku belajar hahahahaha dari urusan kat kaunter sampai la ke bilik surgery sampaila ke anak anak doc haha cam takcaye lak dah 3 bulan lebih do keje situ. nak masuk bulan ke empat dah hahahaha cepatnya masa berlalu. duit sampai cukup ah beli phone dengan laptop sendiri en hahaha pastu dari tak tau nama instrument sampaila dah reti sikit sikit. skang kalau kena handle rct sensorang rasa cam hm ez nye hahahahaha doc cakap je nak apa semua aku boleh ambikkan haha kalau tak en dulu asyik meroyan je dgn nureen sebab taktau nama barang dalam bilik surgeri tu weh. yela dah nureen je keje klinik gigi cam aku gak en aku rasa cam hm nureen je yg memahami aku hahahaha

tapi ada la sejenis patient yg aku rasa takleh handle lagi sampai skang is patient budak budak wehhh ya Allahhhhhh dia kalau dapat jenis yg boleh go dengan dentist ni takpe lagi tau. tapi kalau yang takleh tu rasa cam eii budak ni ada gak yg kena ni kangg haaa orang dahla penat ni ramai patient dia buat hal lak nak tutup tutup mulut. --contoh je ni. biasa lagi panjang aku membebel dalam hati hahahahahaha seres wehhh sangatla susah nak tenangkan budak budak nii padehal doc takbuat pape pun kottt??!!! nak tgk gigi pun takkasi bapaklah yg tu aku paling bengang dengan jenis yg doc nak letak kapas pun dia takut pehhhhhh apa masalah dia sebenarnyaaaa??!!!! sabaa jela time tu tauu. dah ah nampak sangat takleh go dgn budakbudak yg perangai cenggini ni hurmzz. biasa kalau dpt patient cemni aku suka tengok cara doc nurin tenangkan dia je, aku mampu duk tepi jelah tengok je hahahhahaha takpun tepuk tepuk bahu dia cakap sikit je ni sikit je... tapi dalam hati ya tohannn cepatla cabut gigi budak ni eeee

dengan haritu berkesempatan lah jugak masuk keje time ortho punya kes. best weh tengok orang pasang braces, bukak braces, pasang retainer. rasa cam wahh dah lama nak tengok depan mata procedure ni buat canee dgn surgery sekali haha akhirnya dapat gak tengok en hahahahah sebenarnya senang je weh pasang diaaa tapi kena specialist ah pasangkan. haritu doc yg datang tu pun mmg baik gilaaa yela orang pakai braces kan kena datang klinik every month centu untuk tukar getah ke pape jela kan serious best hahahaha walaupun aku diri tepi je pegang gauze haha dahla haritu doc check gigi aku dia kata aku pun kena pakai weh hahahahahaha sbb gigi bawah crowding. aku sedihla gak sbb aku ingat cam ok je gigi aku en ruparupanya yg crowding tu takut banyak karang gigi ah duk situ ha cam susah ah nak gosok. aku dah pernah tengok dah org buat scalling yg banyak gilaa karang gigi tu mmg teruk, mmg berdarah darah gusi dia wehhh lelagi yg smoking tu pehhh ko tahan jela assist doc time tu hahahahaah so janganla smoking ye kawan kawan dahla busuk, busuk pulak tu. hahahaha mmg saja ulang.

ok ah tu je kot setakat ni hahaha hujung bulan lima ni nak benti dah gaiss nak sambung belajarrr tapi taktau la lagi pegi matriks ke upu. hati kuat kata pilih upu hahahaha tengoklah cane nanti. okbai semuaaa goodluck future!! belajar leklok!!
--ha elokla tu jumaat depan cukup sebulan takcakap :))

No comments:

Post a Comment