Saturday, June 3, 2017

salam taaruf kts1 tts5

Asslaamualaikum.
hai semuaaaa. eventually dah lama nak update tapi busy kemain so wei, Alhamdulillah saya dah dapat masuk u kikiki ingatkan result spm hampeh cntu takda chance ah nakmasuk u rupanya... Allah berikan rezeki yg lebih baik dari arah yg takdisangka sangka kan? ☺️☺️  aku bersyukur jela dapat masuk u tu walaupun tbh course tu bukan first choice aku, but aku bersangka baik jelah dgn perancangan Allah ni kan.. aku just harap aku dapat apa yg terbaik untuk diri sendiri and aku pun mampu buat yg terbaik untuk future aku.

A week has passed and macam biasa aku masih homesick asyik nak balik je every weekend hahahaha nasib baik dekat weii kalau jauh mampusla naik turun bas je kejenye hahahaha and memang betulla orang cakap bila kau sambung asasi ni dia punya struggle boleh buat kau ingat balik macam mana la kau boleh lalui tahun spm kau. gntle banyak gilaaa chapter kena cover in one damn year kottt. ni takkira lagi masa first class haritu aku cam blur gilaaa apa lecturer cakap niii padehal benda dah belajar dah time spm!! maka kantoilah disitu selama ni belajar kerana exam je hmm tbh banyak je goals aku nak capai time study foundation ni yela belajar dari kesilapan kan. time spm belajar pun last minute mana nak scoreee haih takpe lah benda dah lepas. tapi masalahnya aku dah berazam tanak tido dalam kelas tau tahun ni tapiii ya tohannnnn cetan banyak betui kat mata kot asyik nak terlelap je. padehal aku dah effort tidur awal dah malam tu. yela, sebab kelas selalu start pukul 10 so bangun pun lek lek ah kan sekali kelas start pukul 8 pehh mampuss hahahahahaha qada tido dalam kelas 😂😂 aku tak tau la nak buat apa dah. hahahahahaha rasa nak giveup pun ada. mmg takdir aku untuk tidur dalam kelas awal awal pagi ni kot hahahaha

pastu haritu kiteorang buat la taaruf untuk group tutor kan wallahi mereka semua jauh beza dari anaaaa hahahahaha yela semua yg masuk sini ada background agama so biah solehah dia macam terjaga la sikit. and Alhamdulillah for that. weh seres do aku rasa jauh beza gilaa dgn doranggggg.. semua cam perghh solehah gile ah hahahahaha yela aku kan beshe beshe je haha tapi part datang kelas aku paling taubat ah datang lambat do. sekali kena duduk belakang pehh memang takleh fokus ahh dah ah taknampak slide, nak buat notes pun taktau nak tulis apa. mati la kau kat situ nakk hahahahaha aku dah insaf. nasib baik lah qaris satu course dgn aku 😂😂 dia ni kira hebat ah boleh buat aku bergerak lebih cepat dalam semua bende hahahaha dahla haritu aku buat flight mode phone sbb tgh charge. and masa tu dah pukul 7 so qaris ni dgn tabahnya lah call aku banyak kali en sebab cam pahal pompuan ni tak angkat ni dorang nak naik bas dah pegi kelas ni en. so dia pun naik bilik aku hahahahah bukan sikit sikit wei level lima kotttt dahla takde lifffff aku cam weii terharu gilaaa ada jugak membe sanggup naik bilik aku (': hmm tapi gntle tinggi do bilik aku tu hahaha aku masih takleh move on sbb aku rasa stamina aku makin tinggi setiap hari hahahaha yela first day tu penat dia takyah cite ah. lelama dia cam dah ok dah haa 😂😂

tapi satu jela aku kecewa hm haritu aku tgh makan roti kat bilik. yela sambil layan drama kan, enak la kalau menjamah sedikit makanan gitu. pastu tetiba rumet aku tanya "kau ni mmg kuat makan eh?" pastu aku cam terkedu gila hahahahah hampir nak terjatuh roti aku pegang tu ceh over gila. takdelah, dia cam weii baru seminggu kot??!!! kenapa dah boleh tanya aku centuu hmm nampak sangat keee :( so aku cam cool jela cakap, mana ada doo aku tak kuat makan pun aku makan time lapar je tau aku tgh diet ni. ceh yg last tu tipu. tapi tbh aku pun perasan asal terserempak dgn dia je mesti time aku tgh makan hahahahahaha kenapa bukan time aku study ke? berzikir ke? hahahahahah takpelah aku malas nak hipokrit. pis
lupa nak cakap, last day before ramadhan haritu i turns 18! hahahaha hambar gila birthday tahun ni gntle haha tapi takpelah. thanks untuk semua yg wishhh!! aku appreciate gila kott. dari sependek pendek hb hingga lah sepanjang panjang karangan kopipes hahahaha thank you semuaa. may Allah bless u guys too (': maka dengan itu saya pun deactivate insta la untuk lebih fokus dalam pelajaran hm doakan :( tengah nak jadi lebih matang la ni kena set my priorities in studies first hm baru boleh berlagha. okay so nampaknya semua dah nak sambung belajar hm goodluck lah aku tau korang boleh do. anggap la apa yg korang sambung tu sebagai satu challange la untuk korang perform hm okay bittaufiq wannajah!! nanti lepak bolehla sembang pasal calculus pulak kan ceh hahaha manela tauu. okbai semua! salam ramadhan kareem!!